Хоч спочатку й сказано чим все закінчиться, але все одно переживав за того чувака, як за самого себе.)
Ух. Ну й об'єкт. Напружено і незрозуміло. Дійсно, ставиш собі питання: Чому? Чому Фонд розпочав це?
Спочатку потрібно декодувати картинку, у якій повідомлення зашифроване стеганографічно:
Мої руки тремтять, коли я тримаю цей документ. "Це підтверджено?"
Він киває. "Ми отримали звіт від співробітників ПНЕВМА вчора. Це - всі."
"Навіть ми?"
"Навіть ми, Теяні. Подумати лишень, що я колись буду погоджуватись з цією клятою ящіркою…"
"Що ж ми будемо робити?"
"Ти знаєш, що ми повинні робити. Ми мусимо поширити ліки, гадаю, серед співробітників, перед тим, як розпочинати справи. Інакше це нас зупинить."
"Боже нам допомагай, Перший."
"Не будь таким, Теяні. Це ВОНО говорить."
Що ж, цікаво. Одонго Теяні, Голова Комітету з Етики (згадується в пропозиції 001 від автора цього ж об'єкта), та О5-1. Нам сказано, що Рада О5 та Комітет з Етики прийняв якесь рішення, після якого наступив цей капець, але чому? Розберемо діалог. Перший каже, що "погоджується з ящіркою". Що це має значити? Ми знаємо, що 682 (тобто ящірка) вважає людей огидними та ненавидить їх. Схоже на те, співробітники ПНЕВМА знайшли причину ненависті 682, що закладена у всіх людях. Вище керівництво прийняло ліки, сфокусовані на психопросторі, і прийшло до рішення, що усіх людей треба вбити через "це". Що ж "це" таке? Нам було дано декілька підказок, наприклад:
Командир: (кричить) У нас живий!
(Командир та всі інші солдати швидко націлюють зброю на Солдата №8, стріляють і вбивають його.)
Але їхні очі… схоже було, ніби з них щось зникло. Якась іскра. Я не бачив в них людей, дивлячись їм в очі. Може, навіть, не живі. Важко описати, але це мене налякало.
Ефекти SCP-1440 ніяк не впливають на призначений до нього персонал Фонду
Можливо, це саме життя? Ми знаємо, що 682-ий, окрім людей, ненавидить усе живе. Чи людяність? У діалозі Перший каже, що потрібно поширити ліки, перед тим, як влаштовувати тотальний геноцид людству, інакше "це" нас зупинить. Також вказується на те, що коли Теяні говорить "Боже помагай", Перший вважає, що саме "це" змусило цю фразу Теяні й сказати. Щоб це не було, "це" вважається надзвичайно відразливим. Це може бути й людськість у цілому. Як відомо, 1440 впливає на все, що пов'язано з людьми. Отже, ці співробітники вже не люди. Після того, як керівництво розсилає серію інструкцій членам старшого персоналу та директорам закладів, думки щодо геноциду розбігаються. Багато співробітників вчиняють самогубство, чи просто йдуть з роботи. Після того, як керівництво надсилає другий файл, це припиняється. Брайт згадує про нього: "Та річ була інша, більше схоже на те, ніби мене звільнили від чогось, що мене примушувало."
Примушувало що? Я вважаю, був певний захисний запобіжник, який не давав людям бачити "це" і стримував їх від тотального вбивання собі подібних, а після того, як його було знято, усі співробітники, схоже, погодилися з планом геноциду людства. До речі, цікавий факт: зверніть увагу на слова Семюеля Росса: "Ми боремося на світлі, щоб ви могли померти в темряві." Ця фраза протилежна фразі Адміністратора: "У той час як інша частина людства перебуває у світлі, ми повинні стояти в темряві, щоб боротися з мороком, утримувати його, і ховати його від очей громадськості". Фонд почав бачити свою місію не у збереженні людського роду, а у знищенні, щоб, як вони вважають, однаково допомогти людству.
Ця недомовленість чарує. Через який феномен впав Ганзір? У чому сенс того дивного повідомлення? Чий це прихований діалог наприкінці? І що ж все-таки 447-ий робить з трупами?
Чудовий об'єкт. Плюса точно заслуговує.
А що там у картинці, як побачити? Я нічого не бачу, хоча назва цього квадрату Малевича (lookcloser.png) натякає, що там щось є.
Це повідомлення побачити не можна, воно ж спеціально зашифроване. Я прочитав назву, і пробував з ним гратись: яскравіть, контраст, рівні тональості та кольорів, але все, що я отримав - щось типу стовпчика квадратиків збоку. Зрештою, я подивився на англовікі, і там зображення декодували через це. Коли завантажуєш туди картинку, вона розшифровується як діалог (звісно ж, англійською).
А може, рада О5 просто прийняла анігілізм? Паралельний всесвіт, чому б ні?